Partners waar we mee samenwerken

Scouts en Gidsen Vlaanderen

 

Ons bestaan hebben we te danken aan de oprichting in samenwerking met, toen nog, VVKSM. Intussen hebben we onze samenwerking vernieuwd en helpen we elkaar waar nodig. 

Kamp voor Nierpatiëntjes

 

Al jaren zetten we ons in om het kamp voor nierpatiëntjes te organiseren. Meer info? mail naar info@vosog.be

Natuurpunt Centrum Vorming en Natuureducatie

 

Deze partner helpt ons onze link met de natuur te behouden. Wil je mee helpen aan natuureducatie en je scoutsvaardigheden verspreiden? Mail dan nu naar info@vosog.be


Kamp en Hout

Kamp en Hout is een organisatie die zich al enkele jaren inzetten om mensen, jong of oud, Chiro, Scouts, KSA, Europascouts, Oud-Scouts, KAJ, FOS  enz. samen te brengen en elkaar laten inspireren zodat ze samen de sjorconstructies naar een hoger niveau kunnen tillen. Ons doel is om grenzeloos te groeien in onze sjorvaardigheden en te leren uit de best practices van de verschillende deelnemende groepen.

ISGF - BSGF

De International Scout and Guide Fellowship (ISGF) is een wereldwijde organisatie voor volwassenen ter ondersteuning van Scouts en Gidsen en die de dialoog tussen gemeenschappen wil versterken door middel van gemeenschapsgerichte projecten wereldwijd. Opgericht in 1953 en ondersteund door WOSM en WAGGGS, heeft ISGF in 66 landen National Scout and Guide Fellowships.

Scoutsmuseum Leuven

Het scouts en gidsen museum in Leuven verzameld de geschiedenis van scouting in België en diens internationale oorsprong. Daarnaast houden ze de scoutscultuur levend en actueel in het prachtige kader van de Sint-Geertruiabdij in Leuven.


Tipi kamperen

Buitengewoon kamperen? Dat kan! Overnacht in een Tipi dorp, opgericht door een actieve volwassen scoutsgroep in een prachtig groen kader.