Lees Kontakt Online

Kontakt aug - okt 2022

In deze editie lees je alles over de verkiezingen binnen VOSOG, het programma van de ‘Trefdag van 16 oktober’ in de plantentuin van Meise,  de tentoonstelling in het scoutsmuseum en kom je meer te weten over de start van de ledenhernieuwing, verschillende evenementen van onze kernen, zoals: Kamp & Hout, Scoutsfeesten van Hofstade en 3-daagse in Mechelen en tal van interessante artikels geschreven door onze kernen.


Kontakt mei - juli 2022

In deze editie ontmoeten we enkele oud-deelnemers van de World Jamboree, kom je alles te weten over onze bestuursverkiezingen, lezen we mee met kernen die het beste van zichzelf geven om activiteiten te organiseren en samen te genieten van scouting en vriendschap, kan je de historiek ontdekken achter de oude  tramlijm Ninove-Brussel, lees je hoe onze landelijke trefdag in Wichelen is verlopen én informatie over onze volgende trefdag in oktober 2022


Kontakt feb - april 2022

Met het ontwaken van de samenleving na de winter, verwelkomen we met veel plezier de lente. Een periode waar we de eerste warme zonnestralen terug kunnen voelen, de buitenactiviteiten figuurlijk en letterlijk floreren. In deze Kontakt kijken we terug op voorbije activiteiten waar we verschillende kernen het beste van zichzelf zien geven, maar kijken we ook voorruit naar een jaar vol met scoutsactiviteiten in binnen- en buitenland, vergezeld van enkele interessante artikels. Neem vlug een kijkje en we wensen je veel leesplezier in deze Kontakt!


Kontakt november 2021 - januari 2022

Vosog stapt de winter in -

Met het intreden van de koude maanden en het korten van de dagen zitten we al sneller genesteld onder een warm deken. Het ideale moment dus om het ledenmagazine van VOSOG– onze ‘Kontakt’ – er bij te halen en eens door te bladeren. Geniet van de leuke terugblikken van activiteiten die door onze kernen zijn ingestuurd, aangevuld met interessante artikels van een oud scout, die zich het brouwersvak eigen maakte tot de recente internationale interesse van de wereldscouts op de klimaattop.


Kontakt augustus - oktober 2021

Onze nieuwste ‘Kontakt’ staat alweer online. Zo kan je hem digitaal overal meenemen en lezen waar je wil. In deze editie kijken we vol enthousiasme terug op de activiteiten van onze lokale afdelingen die niet zijn blijven stilzitten. We kijken vooruit naar een inspirerend sjorweekend in september en een fantastische trefdag in oktober en nog zo veel meer.. Lees hem nu via onderstaande link.


Kontakt mei - juli 2021

Ontdek in deze Kontakt leuke tips voor jullie activiteiten en doe inspiratie op via de verschillende reportages van andere kernen. Ben je bvb. benieuwd naar de fonteinenwandeling in Brussel, Wil je inspiratie om jouw lokalen een gezellige groene 'touch' te geven? Benieuwd naar de beruchte, maar misschien minder gekende 'Maitrank' uit Arlon? Of benieuwd naar het ontstaan van het scoutsmuseum in Leuven? Dit en zoveel meer lees je in deze Kontakt.


Kontakt februari - april 2021

Van zodra Koning Winter ons land verlaten heeft komen de eerste lentekriebels zich al tonen.

In deze Kontakt - lente-editie lees je enkele verhalen over georganiseerde activiteiten in Corona-tijden, leer je alles wat je moet weten over het witte goud in onze streken en jouw bijdrage aan de tien klimaatacties, volg je een interview met boegbeeld Lea Merckx, testen wij jouw groene vingers en nog zo veel meer!


Kontakt november - januari 2021

Hunker jij ook zo naar het slapen in een tent? Of liever warm en gezellig binnen? Heb jij jouw scouts-kerstfeestje al georganiseerd? Trek een naam via de Secret Santa en verwen elkaar met een  cadeautje! Hoe? Dat vind je in deze Kontakt + een hele boel andere ideeën om in deze tijd samen een activiteit te organiseren. Wij wensen jou alvast een op en top gezond, avontuurlijk en sprankelend nieuw jaar toe! 

 


Kontakt augustus - oktober 2020

Deze editie van Kontakt laat ons toe om eens in de huid te kruipen van een uitbater van een accommodatie voor tipi-liefhebbers. Hoe gaan zij en lokale groepen om met de moeilijkheden die Covid-19 met zich meebrengt?
Alles te lezen in deze nieuwe editie van Kontakt!

 


Kontakt april juni 2020

De 2de Kontakt van het jaar. Met leuke verslagen van de pre-coronatijden en leuke tips voor activiteiten op afstand of social distancing. Valt eerstdaags in de brievenbus.

 


Kontakt januari maart 2020

Een nieuwe Kontakt voor 2020. Schrijf je in voor de trefdag, lees over de verschillende kernactiviteiten en vind alle info over VOSOG nationaal terug. Veel leesplezier! 


Kontakt oktober - december 2019

In de Kontakt kan je het inschrijvingsformulier voor de landelijke raad vinden, een fotoverslag van Herfstontmoeting en een verzameling activiteiten van onze kernen. 


Kontakt juli - september 2019

In de Kontakt kan je het inschrijvingsformulier voor de landelijke raad vinden, een fotoverslag van Herfstontmoeting en een verzameling activiteiten van onze kernen. 


Kontakt april - juni 2019

We hebben ingrijpende beslissingen genomen voor de toekomst van onze organisatie. Alles is te lezen in deze nieuwe editie van Kontakt. 


Kontakt januari - maart 2019

We zijn weer een nieuw jaar begonnen. In deze editie vind je verslagen van leuke activiteiten zoals een trip de de Vogezen. Ja kan lezen hoe andere kernen het eindejaar hebben beleefd en je kan sapcentrifuge winnen!  


Kontakt oktober - december 2018

Dit keer hebben we het over onze trefdag in Averbode en Kamp en Hout. We wensen jullie alvast een zalige Kerst en een gelukkig eindejaar. 

 


Kontakt juli - september 2018

Kontakt gaat deze keer over jullie zomeractiviteiten, de kampen en wat we allemaal hebben uitgespookt op HO. 

Je vind hier ook het inschrijvingsformulier voor de trefdag op 21 oktober 2018. Schrijf je nu in! 


Kontakt april - juni 2018

Opnieuw een fijne editie van ons ledenblad. Lees alles over de uitstap van Antwerpen en onze kersverse samenwerking met Natuurpunt voor het bushcraftweekend. Schrijf je dus ook snel in om een sessie te geven. 


Kontakt januari - maart 2018

Deze keer gaat het over de verschillende mogelijkheden die je hebt voor je eigen Actie Natuur. Lees er alles over in onze laatste ledenblad


Kontakt oktober - december 2017

Een fijne kerst en gelukkig nieuwjaar. Dit keer kan je lezen over wat onze kernen allemaal hebben gedaan na de grote vakantie. Het verslag van de startdag voor project natuur kan je ook terugvinden in deze editie. 


Kontakt juli - september 2017

De kampen komen eraan of zijn net voorbij. Waar hebben jullie allemaal gezeten en hoe was het voor jullie? 


Kontakt  april - juni 2017

We gingen op bezoek bij onze jongste groep en verzamelde opnieuw heel veel fijne activiteiten in deze nieuwe editie.