Corona update

FAQ kampen & activiteiten

Lees onze veel gestelde vragen ivm het opstarten van de activiteiten en het organiseren van kampen.

 

Heb je nog andere vragen of onduidelijkheden? Neem gerust contact op met ons!

UPDATE: Kampen & activiteiten bij VOSOG

Maandag 8 juni

Het heeft wat voeten in de aarde gevraagd, maar uiteindelijk is het ons gelukt om na de laatste veiligheidsraad van woensdag 3 juni 2020 ook voor onze sector duidelijkheid te krijgen ivm het organiseren van kampen. WE KUNNEN OOK OP KAMP!


We melden met veel enthousiasme dat we groen licht hebben gekregen voor de kampen. Zeer goed nieuws dus! Ook de activiteiten kunnen dus terug van start gaan. Zij die op kamp gaan deze zomer kunnen op beide oren slapen, ze kunnen vertrekken.


Onvermijdelijk zijn er dus ook bij de kampen en activiteiten maatregelen verbonden die moeten gevolgd worden om deze zo veilig mogelijk te laten doorgaan.

Meer info vind je hier.

Corona & Scouting in de zomer

De recente (her)formulering door de Veiligheidsraad van maatregelen om de coronacrisis te bestrijden, maken duidelijk dat alle beperkingen op activiteiten met scouts en gidsen worden verlengd tot 3 mei.

Naar het zomerseizoen toe is er voorlopig 'geen nieuws goed nieuws' voor de zomerkampen anno 2020. De hoop blijft dat deze pandemie geen schaduw zal werpen over onze komende kampen onder de zon. Tot nader order blijven we dan ook inzetten op voorbereiding van kampen zoals gepland. We zullen wendbaarbeid en veerkracht tonen om ons programma creatief aan te passen, zodra veiligheid en gezondheid dit vragen maar in afwachting lopen we niet vooruit op alternatieve oplossingen. Eventuele herziening van onze kampzomer zou alleszins kaderen binnen afspraken met de brede sector van jeugdbewegingen.

Voor Herfstontmoeting ziet het er minder gunstig uit. Het afgelasten van massa-evenementen & festivals tot 31 augustus plaatst een vraagteken bij de organisatie van HO'20 zolang onzekerheid bestaat over criteria zoals maximum toegelaten deelnemers. We interpreteren met de nationale leiding de verse richtlijnen, bekijken de opties en communiceren hier zo snel mogelijk verder.

 

Bron: Scouts en Gidsen Vlaanderen


Pleiten voor scoutskampen

Verbondscommissaris Scouts en Gidsen Vlaanderen, Wim Verschueren schreef een open brief waarin hij pleit voor de zomerkampen te onderscheiden van grote evenementen met hun "lokaal" karakter.

 

lees de brief hier.