Corona update

UPDATE: Kampen & activiteiten bij VOSOG

Maandag 25 mei

Voor jeugd(beweging)kampen hebben we sinds enkele dagen het verlossende nieuws vernomen dat de kampen kunnen doorgaan.

Helaas is dit nog niet het geval voor onze sector. Momenteel mogen kampen/weekends nog steeds niet doorgaan. We verwachten meer nieuws na de veiligheidsraad van 3 juni

Corona & Scouting in de zomer

De recente (her)formulering door de Veiligheidsraad van maatregelen om de coronacrisis te bestrijden, maken duidelijk dat alle beperkingen op activiteiten met scouts en gidsen worden verlengd tot 3 mei.

Naar het zomerseizoen toe is er voorlopig 'geen nieuws goed nieuws' voor de zomerkampen anno 2020. De hoop blijft dat deze pandemie geen schaduw zal werpen over onze komende kampen onder de zon. Tot nader order blijven we dan ook inzetten op voorbereiding van kampen zoals gepland. We zullen wendbaarbeid en veerkracht tonen om ons programma creatief aan te passen, zodra veiligheid en gezondheid dit vragen maar in afwachting lopen we niet vooruit op alternatieve oplossingen. Eventuele herziening van onze kampzomer zou alleszins kaderen binnen afspraken met de brede sector van jeugdbewegingen.

Voor Herfstontmoeting ziet het er minder gunstig uit. Het afgelasten van massa-evenementen & festivals tot 31 augustus plaatst een vraagteken bij de organisatie van HO'20 zolang onzekerheid bestaat over criteria zoals maximum toegelaten deelnemers. We interpreteren met de nationale leiding de verse richtlijnen, bekijken de opties en communiceren hier zo snel mogelijk verder.

 

Bron: Scouts en Gidsen Vlaanderen

Pleiten voor scoutskampen

Verbondscommissaris Scouts en Gidsen Vlaanderen, Wim Verschueren schreef een open brief waarin hij pleit voor de zomerkampen te onderscheiden van grote evenementen met hun "lokaal" karakter.

 

lees de brief hier.